زندگی نامه استاد حسن کسایی

زندگی نامه حسن کسایی

حسن کسایی کیست؟ در این مقاله می خواهیم در خصوص زندگی نامه حسن کسایی که از جمله بهترین نوازنده نی، سه تار، ردیف دان و موسیقی شناس معتبر و نامدار کشورمان بوده صحبت هایی داشته باشیم. حسن کسایی متولد 1307 مهرماه در شهر اصفهان در محله بید آباد چشم به جهان گشوده است.

وی با توجه به علاقه ای که به موسیقی داشت در 5 سالگی کار با موسیقی را نزد استاد جلال تاج اصفهانی شروع کرد به گونه می توان گفت ذوق و شوق استاد کسایی در حدی بوده که سبب شد با فعالیت های بی نظیرش در سال 1313 در حضور بزرگان کشور چون اکبرخان نوروزی، علی شهناز، محمد طاهرپور، غلامرضا خان سارنج و اسماعیل ادیب خوانساری به آموزش موسیقی مشغول شود. کسایی دو سال قبل از شروع مدرسه به موسیقی روی آورد و با فعالیت های شبانه روزی خود در 10 سالگی به محضر استاد حسین تهرانی و استاد ابوالحسن صبا رسید و در اولین دیدار آوازی با همراهی ویولن استاد صبا را نواخت. زندگی نامه استاد کسایی پر از شور و هیجان و فعالیت های پی در پی و موفقیت های پرآوازه وی می باشد.

کسایی در همان سال های کودکی توانست اولین تجربه صحنه ای خود را در کنار فلوت نصیر ثقفی در مایه بیات ترک به اجرا درآمد. در خصوص زندگی نامه حسن کسایی می توان گفت پدر وی از تاجران بزرگ و نامدار آن زمان بوده که به دلیل علاقه شدیدی که به موسیقی داشت با اساتید بزرگ چون خاندان شهناز، ادیب خوانساری، طاهرزاده، خان نوروزی رفت و آمد داشته و از این طریق توانست حسن را در کنار بهترین های هنر موسیقی آشنا کرده و زمینه مناسب برای پیشرفت وی به وجود آورد.

زندگی نامه استاد کسایی

زندگی نامه استاد کسایی

فعالیت های استاد کسایی در طول زندگی

در زندگی نامه حسن کسایی، فعالیت های وی توانست نظر و توجه بسیاری از علاقه مندان هنر موسیقی را به خود جلب کند و در حال حاضر بسیاری از علاقه مندان این هنر با مطالعه زندگی نامه استاد کسایی بیش از پیش شور و رغبت برای آموزش این هنر به دست می آورند.

  زندگینامه آریا عظیمی نژاد

استاد حسن کسایی در 20 سالگی توانست با دستگاه همایون در تئاتر شهر اصفهان اجرای تکنولوژی نی را به اجرا درآورد و پس از یکسال در دستگاه چهارگاه قطعه بی نظیر سلام را نواخت که می توان گفت از بهترین و معروف ترین قطعات موسیقی کشورمان شناخته می شود که پس از چن وقت توسط حسین علیزاده این قطعه در آلبوم صبحگاهی بازسازی شده است.

در نگاه به زندگی نامه استاد کسایی می توان گفت وی با داشتن همت بسیار توانست در زمینه های بسیاری به فعالیت مشغول شود که این امر سبب پیشرفت و معروف شدن وی شده است. کسایی در سال 133 با داشتن علاقه به نواختن سه تار توانست نزد ابوالحسن صبا و عبدالحسین صبا به یادگیری این ساز بی نظیر بپردازد.

حسن کسایی در کنار استاد ابوالحسن صبا

در خصوص مطالعه زندگی نامه استاد کسایی می توان اشاره ای به دورانی که در کنار استاد ابوالحسن صبا به فعالیت مشغول بوده است، داشت. کسایی در سال 1346 با ابعاد جهانی فعالیت ها و فضای کاری خود را پیش برد که این امر سبب شد بسیاری از نوازندگان از وجود استاد کسایی با هنر موسیقی بی نظیرش آگاه شوند و نتیجه آن ضبط یک صفحه دو رو در مایه های شور و ماهور و انتشار آن در اقصی نقاط جهان شد.

استاد حسن کسایی توانست فعالیت های خود با رادیو اصفهان را در این مدت استمرار بخشد و مدیریت و ریاست شورای موسیقی این رادیو را به گردن گرفت که این موضوع از مهمترین پیشرفت های موجود در زندگی نامه استاد کسایی به شمار می رود. استاد حسن کسایی پس از انقلاب به دلیل نبود فضای مناسب برای موسیقی در رادیو ایران آخرین برنامه رسمی خود را به همراه دیگر نوازندگان معروف کشورمان به اجرا درآورد. پس از آن از صدا و سیما برکنار و حقوق وی قطع شد.

استاد کسایی و فرزندش

استاد کسایی و فرزندش

نقطه عطف زندگی نامه استاد کسایی

سال 1319 به عنوان نقطه عطف زندگی استاد حسن کسایی شناخته می شود چرا که توانست در این ایام با ساز نی که در آن دوران این ساز برای بسیار از گوش آزار ترین سازها بوده است، آشنا شده و در نزد بهترین نوازندگان نی مهدی نوایی به آموزش آن پرداخت. کسایی توانست با علاقه ای که به ساز نی پیدا کرده بود خود را در این زمینه پیشرفت داده و امروزه به یکی از بهترین های نوازنده نی در هنر موسیقی ایران شناخته شده است.

  داستان زندگی پربار پرویز مشکاتیان

سال 1322 اولین اجرای رادیویی استاد کسایی می باشد که قطعاتی را در دستگاه سه گاه با نواختن چهار مضراب به اجرای پر شوق و بی نظیرش پرداخت. استاد کسایی در سال 1324 برای دومین بار در برنامه سولیست های خارج از کشور با همراهی نی اجرایی بسیار دل انگیز و پر از شوری را داشته است. استاد حسن کسایی توانست دستگاه ریل گراندیک را تهیه و تمامی آثار مدنظر خود را در خانه ضبط کند و در پخش هفتگی به رادیو تهران برای اجرای موسیقی ها و آثارش ارسال نماید.

زندگی نامه حسن کسایی در سال های پیری

در آخر نیز با مرور زندگی نامه استاد کسایی می خواهیم به روزهای پیری استاد اشاره کنیم که با وجود پیری و از دست دادن جوانی هنوز با شور و اشتیاق در محافل مختلف شعر و موسیقی شرکت داشته است کسایی در سال 1375 به آمریکا و کانادا سفر داشته و مجلس های بسیاری شرکت کرده است. در سال 1381 فرزند استاد کسایی توانست حاصل نیم قرن تلاش های پی در پی پدر را با مقدمه بیژن ترقی به بازار عرضه کند.

از آثار اخیر استاد حسن کسایی می توان به آلبوم دختر گلفروش اشاره کرد که حاصل همنوازی استاد با شهرام میرجلالی می باشد. کسایی علاقه بیش از حدی به موسیقی سنتی ایران داشته و دارد و این علاقه سبب شده تا موسیقی ردیفی ایران با نی و سه تاری که اجرا کرده از خاص ترین و جذاب ترین آثار وی شناخته شود که نشان از ذوق تحسین آمیز کسایی به هنر موسیقی ایران می باشد.

استاد کسایی در سال های پیری

استاد کسایی در سال های پیری

, ,
نوشتهٔ پیشین
ساز قیچک چیست؟
نوشتهٔ بعدی
​کنسرت «شهر خاموش» تمدید شد

مطالب مرتبط

حباب و سراب

آلبوم موسيقي حباب و سراب اثر نگين زمردی

ارکستر سمفونی ایران-اتریش

تاکید بر توسعه همکاری هنری ایران و اتریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست