زندگی نامه علی تجویدی

زندگینامه علی تجویدی

علی تجویدی نوازنده ویولن، سه تار، آهنگساز، مولف و پژوهشگر ایرانی می باشد که در طول زندگی خود توانسته است موفقیت های بسیاری را از آن خود کرده و به عنوان یکی از محبوب ترین و بهترین اساتید موسیقی در کشورمان شناخته می شود. به گونه ای می توان گفت اغلب موسیقیدان های مبتدی امروزه با مشتاق و علاقه مند بودن به مطالعه زندگی نامه علی تجویدی، وی را اسطوره و الگوی زندگی خود قرار داده و توانسته اند با تجربه کاری این استاد بی نظیر و محبوب ایران پله های ترقی را در کوتاه ترین مدت زمان طی کنند. استاد تجویدی در سال 1298 آبان ماه در کوچه ظهیرالاسلام تهران چشم به جهان گشوده و اصالتا اهل اصفهان می باشد. محمد و علی اکبر تجویدی براداری وی از معروف ترین نقاشان کشور شناخته می شوند. استاد تجویدی از همان دوران کودکی در سنین کم زیر نظر پدرش که از جمله هنرمندان بزرگ بوده و از شاگردان ممتاز کمال الملک به شمار می رود توانست در زمینه موسیقی و نواختن تار پیشرفت های قابل توجهی را داشته باشد. پدر وی علاوه بر مهارت در حوزه مینیاتور و نقاشی مهارت خوبی در نواختن تار داشت علی نیز در نزد پدرش کم کم با این ساز آشنا و به نواختن آن مشغول شد. استاد تجویدی پس از گذشت چند سالی وارد پیشاهنگی شد و در نزد ظهیرالدینی به نواختن فلوت و نت موسیقی پرداخت و پس از آن در سن 16 سالگی به نواختن ویولن مشغول شد و توانست مهارت بسیار خوبی را در این زمینه بدست آورد و پس از آن به مدت 2 سال به یادگیری ردیف های موسیقی ایرانی در نزد استاد یاحقی مشغول شد. به گونه ای می توان گفت استاد تجویدی تمام مراحل جوانی زندگی خود را صرف یادگیری و آموختن موسیقی نمود و توانست نزد بهترین و معروف ترین اساتید موسیقی کشور به موفقیت های بسیاری دست یابد.

علی تجویدی

علی تجویدی

آثار موسیقیایی علی تجویدی

استعداد علی تجویدی تنها به آهنگسازی و نوازندگی محدود نبوده و در زمینه ترانه سرایی نیز فعالیت داشته است و آثار بی نظیری از جمله “شاید اگر امشب رود” و “رفتم که رفتم” و … زیباترین و ماندگار ترین آثار وی می باشد که در حال حاضر به عنوان آثار برجسته در میان ترانه سرایان شناخته می شود. سبک نوازندگی وی بسیار منحصر به فرد و جذاب بود به گونه ای که تکنیک های برجسته وی و قدرت آرشه استاد تجویدی در استفاده از ظرایف موجود در موسیقی کلاسیک زیبا و تحسین برانگیز می باشد. وی را می توان به عنوان یکی از بهترین تصنیف ساز تاریخی کشور شناخت که از جمله آثار موسیقیایی علی تجویدی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  نگاهی به زندگی نامه استاد ذوالفنون

–          صبرم عطا کن

–          سنگ خارا

–          آتش کاروان

–          یاد کودکی

–          سفر کرده

–          می گذرم

–          داد از دل

–          پشیمانم

–          مرا عاشق شیدا

–          یاد من کن

–          دیدی که رسوا شد دلم

استاد تجویدی در زمان خود با برجسته ترین و معروفترین خوانندگان همکاری داشته است و در این حوزه با داشتن انبوهی از آثار گرانبهای خود توانسته است نام خود را در اوایل لیست برترین اساتید موسیقی و هنر به ثبت برساند. علی تجویدی را می توان از بهترین شاگردان استاد صبا دانست که در روزهای غیبت استاد صبا، وی اداره کردن کلاس را بر عهده داشت. با توجه به اینکه استاد صبا از چیره دست ترین اساتید نواختن ویولن به شمار می رود توانست تاثیر بسیاری را در مهارت و استعداد وی در نواختن این ساز داشته باشد به گونه ای که بسیاری از علاقه مندان به ویولن برای یادگیری نواختن این ساز تمامی فعالیت های استاد تجویدی را پیش روی خود قرار می دهند.

مهارت‌های استاد علی تجویدی

همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم علی تجویدی در رشته نوازندگی و موسیقی خود دارای سبک خاصی بوده و همکاری وی با خوانندگان معروف جهان سبب پیشرفت و محبوبیت بسیار استاد تجویدی شد. وی با ذوق سلیم در خلق آهنگ های اصیل توانست صدها ترانه با بهترین و معروف ترین خوانندگان و هنرمندان به اجرا درآورد. نواختن با سر انگشت بر روی سیم ساز و نواختن مقطع از تحسین برانگیزترین و بهترین مهارت ها و استعدادهای علی تجویدی می باشد. استاد تجویدی با راهنمایی های استاد صبا توانست به مجلس هنری زنده یاد محمد ایرانی راه یافته و در این حوزه با بسیاری از هنرمندان و موسیقیدان های کشورمان آنش شود. وی توانست از استعداد و هنرهای افرادی از جمله اسماعیل قهرمانی، رکن الدین خان مختاری، سید حسین طاهرزاده و محمد ایرانی مجرد بهره مند شده و نام خود را به اوج مشهوریت برساند. زندگینامه استاد تجویدی سرشار از لحظات ناب و پر از فعالیت های هنری بی نظیر بوده و بر اساس استعداد درخشان خود توانست آثار موسیقیایی متعدد و بسیاری را از خود برجای بگذارد.

مهارت علی تجویدی

مهارت علی تجویدی

اوج شکوفایی استاد علی تجویدی

در خصوص دوران اوج شکوفایی استاد علی تجویدی می توان به سال های همکاری وی با دلکش اشاره کرد که در این دوران شهرت و خلاقیت و استعدادهای وی به اوج شهرت رسیده و در میان عموم مردم بر زبان ها افتاد. در سال های 1335 تا 1340 وی به همراه دلکش و رحیم معینی کرمانشاهی جذاب ترین و فراموش نشدنی ترین قطعات در موسیقی معاصر کشور را خلق نمود و به علاوه از قابلیت و استعدادهای حرفه ای هر یک از این سه فرد محبوب، در طی سال ها رابطه عاطفی عمیقی در بین آنها شکل گرفته که ین رابطه را مدیون خلق آثار های بی نظیر در عرصه موسیقی ایران دانستند. به گونه ای که در مصاحبه با همسر تجویدی چنین بیان کرد که در زمان فوت دلکش کسی از لندن با استاد تجویدی تماس گرفته و خبر مرگش را به وی داد از آن روز به مدت سه هفته علی با کسی صحبت نکرد حتی یک کلام. ترانه های ماندگار و بی نظیر استاد تجویدی در حال حاضر به عنوان بهترین و محبوب ترین ترانه های آن دوران شناخته شده و طرفداران بسیاری را دارا می باشد و افراد با گوش دادن به ترانه های بی نظیر وی از جمله سنگ خارا احساس خاصی را درون خود حس کرده و آرامش و یک حس خلا بی نظیری را به ارمغان می آورد.

  اجرای خاطره‌انگیزترین قطعات همایون خرم در تالار وحدت

درگذشت استاد علی تجویدی

علی تجویدی استاد هنرمندانی نظیر حمیرا و هایده بوده که این نشان دهنده استعداد و محبوبیت بسیار وی در میان هنرمندان کشورمان بوده است. استاد تجویدی پس از انقلاب اسلامی چنان فعالیت های پی در پی و قابل توجهی را داشت و با توجه به حرف های خود تجویدی در سال های اول پس از شروع انقلاب در ایران ز جمله هنرمندانی بود که ساز ها و دستگاه های موسیقی خود را شکست. وی در سال های اخیر زندگی اش فعالیت های بسیار کمی را داشت و تنها فعالیت تجویدی با صدای محمدرضا شجریان و علی اصغر شاه زیدی بوده است که به با هدف شروع کار به ارکستر ملی در کشورمان پرداخت. علی تجویدی در سال 1383 به عنوان فرد منتخبی در چهارمین همایش چهره های ماندگار کشور شناخته شد و در سال 1384 در 24 اسفند ماه به دلیل ابتلا به بیماری سرطان پروستات در 86 سالگی چشم از جهان بست و با برجای گذاشتن بهترین آثار از خود توانست نام خود را بر زبان ها انداخته و در میان بسیاری از هنرمندان ایرانی به محبوبیت یاد می شود

درگذشت علی تجویدی

درگذشت علی تجویدی

, ,
نوشتهٔ پیشین
انتشار آلبوم خراسانیات از محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان
نوشتهٔ بعدی
تاثیر کرونا بر کنسرت های ایران

مطالب مرتبط

زندگینامه ناصر فرهنگ فر

زندگینامه استاد ناصر فرهنگ فر

مدیر جشنواره موسیقی فجر از حاشیه‌های تازه‌ترین دوره این جشنواره می‌گوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست