زندگینامه استاد ناصر فرهنگ فر

زندگینامه ناصر فرهنگ فر

آیا با زندگینامه ناصر فرهنگ فر آشنا هستید؟ آیا می دانید استاد فرهنگ فر یکی از بهترین و معروف ترین موسیقی دان های کشورمان بوده است؟ آیا اطلاع دارید وی سهم بسیار بزرگی را در پیشرفت هنر موسیقی ایران داشته است؟ استاد ناصر فرهنگ فر کیست؟

موسیقی ایران در تاریخ پر فراز و نشیب خود شاهد استادان و هنرمندان بسیاری با ابزارهای متنوعی برای تولید و اجرای موسیقی همراه بوده است که در حال حاضر نیز بسیاری از سازهای دوران قدیم مورد استفاده هنرمندان و موسیقی دان های کشورمان واقع می باشد. البته می توان گفت مهمترین نقش را در پیشرفت و توسعه هنر موسیقی ایران به عهده استادان و هنرمندان بی نظیر و معروف عصر مختلف بوده است که در این میان می خواهیم شما را با یکی از بهترین های هنر موسیقی، استاد ناصر فرهنگ فر آشنا سازیم. وی در سال 1326 شمسی در شهر ری در خانواده ای بسیار ساده و مذهبی به دنیا آمد پدر استاد فرهنگ فر در شهربانی کارمند بود و در اوقات فراغت به نواختن تار می پرداخت هم چنین عموی وی تنبک می نواخت با این حال پدر وی با ساز نواختن وی بسیار مخالف بود در حالی که از همان سنین کودکی استعدادهای بی نظیر این استاد معروف کشورمان برای همگان قابل مشاهده بود و اولین تمرین خود را با کوزه های گلی اجرا نمود و نپس با تهیه تنبک عمویش که در دوران کودکی از بهترین سازهایش بود به آموزش های لازم برای یادگیری این ساز پرداخت به گونه ای می توان گفت پیشرفت استاد ناصر فرهنگ فر در یادگیری این ساز چشمگیر بوده که تحسین بسیاری از هنرمندان و استادان این ساز را به خود واداشت.

  آلبوم هماگون در پرفروش ترین های آلبوم ایران

در ادامه مقاله سعی بر آن خواهیم داشت شما خوانندگان عزیز را با برخی از فعالیت های هنری و مسئولیت هایی که در طول زندگی شخصی اش بر عهده داشت آشنا کنیم لطفا با ما همراه باشید.

ناصر فرهنگ فر

ناصر فرهنگ فر

فعالیت های هنری ناصر فرهنگ فر

ناصر فرهنگ فر فراگیری تنبک را زیر نظر محمد ترکمان که خود از شاگردان امیر ناصر افتتاح بوده انجام داد و پس از مدتی نزد استاد حسین تهرانی به شاگردانی مشغول و حدود یک سال نیز در کنار استاد محمد اسماعیلی به آموزش کتاب تنبک استاد حسین تهرانی پرداخت. وی در سال 1342 با شروع کار مرکز حفظ واشاعه موسیقی به فعالیت های خود در نواخت تنبک در ین مرکز پرداخت و در مدت کوتاه توانست توجه بسیاری را به خود جلب کرده و تاثیرات بسیار موثری را در شیوه نواختن این ساز بر جای بگذارد و این مرحله از جمله مهمترین مراحل پیشرفت و معروفیت وی به شمار می رفت. در سال 1349 به دانشکده هنرهای زیبا به همراه استاد داوود گنجه ای سوق یافت و با استادانی نظیر داریوش صفوت و نورعلی برومند شنا شد و پس از فعالیت های موفق آمیز خود در این دانشکده در سال 1350 توانست به رادیو و تلویزیون راه یابد و در برنامه های بسیار معروف آن دور چون گلهای تازه، هفت شهر عشق و گلچین هفته با استادانی چون لطف الله مجد و استاد بهاری به اجرای برنامه های زنده بپردازد. از جمله مهمترین گام های وی  در عرصه موسیقی ایران می توان گفت نقش بسیار اساسی در شکوفایی موسیقی گروه عارف و شیدا داشته است و توانست ذهنیت بسیاری از گروه ها که این ساز را تنها همراهی کننده در ارکستر می دانستند تغییر دهد.

  زندگی نامه شهرام ناظری شوالیه موسیقی اصیل ایران

دیگر فعالیت های هنری استاد معروف ناصر فرهنگ فر

استاد ناصر فرهنگ فر از سال 1351 در جشن هنر شیراز برنامه های متعددی به همراه معروف ترین و بهترین هنرمندان عصر خود چون محمد رضا شجریان، داریوش طلایی، داوود گنجه ای، پرویز مشکاتیان، حسین علیزاده، محمدرضا لطفی و … به اجرا درآورد. سپس در سال 1352 به کشور بلژیک مهاجرت کرده و با گروه باله موریس بژار به همکاری پرداخته و در سال 1354 به نیویورک دعوت شده و با گروه تئاتر رابرت ویلسون به اجرای برنامه های زنده مشغول شد. وی با تاسیس کانون هنرهای چاووش در سال 1356 تا سال 1363 به فعالیت خود در این مراکز ادامه داد. وی شیوه های متنوعی را در نواختن تنبک پیش گرفت و توانست سبک بسیار متمایز و بی نظیری را در نواختن این ساز پیش بگیرد. وی پس از آلبوم بسته نگار با تار استاد محمدرضا لطفی گوشه نشینی را انتخاب کرد و دلیل خلوت گزیدن این استاد معروف و بسیار ارزشمند کشورمان دلایل شخصی خود را به دنبال داشت. وی در سال های اخیر همه چیز را رها کرده و با نگاهی دیگر به افراد اطراف خود و دنیا می نگریست به گونه ای که در این دنیا حضور نداشت. استاد ناصر فرهنگ فر توانست با خلق سبک بسیار جداگانه در نواختن تنبک سبکی به اسم فرهنگ فر را در جامعه و هنر موسیقی امروزی برجای بگذارد.

فعالیت های هنری ناصر فرهنگ فر

فعالیت های هنری ناصر فرهنگ فر

مسئولیت ها و مقام های وی

استاد ناصر فرهنگ فر در سرودن شعر و غزل طبع و قریحه بسیار خاصی داشت و برای اولین بار در سن 12 سالگی نخستین غزل خود را سرود که تنها چند بیت از آن غزل باقی مانده است:

  زندگی نامه استاد ایرج بسطامی

–         تا اشک من ترانه غم ساز می کند صدها هزار عقده دل باز می کند

–         سرفصل داغ و درد مرا در کتاب عمر افسانه نگاه تو آغاز می کند

استاد ناصر فرهنگ فر در طول زندگی خود فعالیت ها و اجراهای زنده بسیار و متنوعی در تلویزیون و کشورهای بسیار دیگر، داشت که از جمله این مسئولیت ها می توان موارد زیر را نام برد:

–         حضور در برنامه های فرهنگی هنری

–         مدرس ساز در مرکز حفظ اشاعه موسیقی

–         اجرای برنامه در کشورهای خارجی

–         برگزاری کنسرت های متعدد به همراه گروه شیدا

–         فعالیت در رادیو و تلویزیون

زندگی شخصی ناصر فرهنگ فر

زندگینامه ناصر فرهنگ فر همراه با فرازها بوده و برای بسیاری از هنرمندان عصر جدید که خواهان و علاقه مند نواختن تنبک هستن بهترین الگو می باشند. وی پس از کناره گیری از عرصه موسیقی در سال 1376 شمسی در 23 مرداد ماه چشم از جهان فروبست و به یادگار از خود دست خط و نوشته های بسیار با انبوهی از آثار بی نظیر با سبک متمایز خود برجای گذاشت.

زندگینامه ناصر فرهنگ فر

زندگینامه ناصر فرهنگ فر

, , ,
نوشتهٔ پیشین
نگاهی به زندگی نامه استاد ذوالفنون
نوشتهٔ بعدی
یادداشت حسین علیزاده؛ در وصف هوشنگ ظریف

مطالب مرتبط

هوشنگ کامکار

هوشنگ کامکار : اگر آهنگساز نمی‌شدم، دوست داشتم شاعر بودم – قسمت دوم

سال 97 و موسیقی

سال 97 با خبرهای متعددی در عرصه‌ی موسیقی شروع شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست