روزبه بمانی : جای خالی افشین یداللهی در آینده بیشتر حس خواهد شد
برگزیدگان نخستین جایزه ترانه این ترانهسرای فقید ده روز مانده به سالگردش معرفی شدند
دبیر اجرایی و قائم مقام
مهدی ایوبی و حسن علیشیری هم به ترتیب دبیر اجرایی جایزه و قائم مقام دبیر جایزه بودند.
ابتدای برنامه
ابتدای برنامه و پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، فیلمی از خوانش ترانه «مدار صفر درجه» توسط زندهیاد یداللهی پخش شد و فضای سالن را به شدت تحت تأثیر قرار داد.
خاطرات
سپس برنامه با اجرای «احسان کرمی» رسماً آغاز شد و در ادامه ویدئویی پخش شد که در آن استاد محمدعلی بهمنی، خشایار اعتمادی، فردین خلعتبری، بابک چمنآرا، سالار عقیلی، بابک زرین و آرش یداللهی صحبتهای کوتاهی درباره این ترانهسرای فقید و خاطراتی که از او داشتند عنوان میکردند.
روزبه بمانی و حرفحایش
روزبه بمانی اولین و تنها سخنران این برنامه بود که به عنوان دبیر جایزه ترانه افشین یداللهی گفت:«احسان کرمی عزیز اشاره کرد که در جایی کنار هم جمع شدیم که علاوه بر خوشحالی برای برپایی اولین جشن با محوریت ترانه باید نام کسی بر این برنامه باشد که بیشک یکی از بهترینهای ترانه پیش و پس از انقلاب ما است اما خودشان حضور ندارند.
مهمترین خواسته ها
گردهمایی ها بیشتر
انتخاب ترانه
جای خالی افشین یداللهی
افشین جنسی از ترانه را ارائه میداد که فکر میکنم کسی خیلی سخت و خیلی دور بتواند اینگونه بنویسد. کسی که حتی با زبان معیار هم که مینوشت به این شدت ترانگی در کارش وجود داشت.
بخش بعدی برنامه
به تقدیر از خانواده زندهیاد افشین یداللهی اختصاص داشت که برادر و پدر و مادر همسر مرحوم او روی صحنه حاضر شدند.
صحبت های کوتاه آرش یداللهی
آرش یداللهی هم صحبتهای کوتاهی داشت و اعلام کرد که کمپین ایمن برانیم را به یاد برادرش راهاندازی کرده و از حضار خواست که به این کمپین بپیوندند.
اجرای زنده سالار عقیلی
پس از این قسمت نوبت به اجرای زنده سالار عقیلی رسید که این هنرمند سرشناس دو قطعه که ترانههایش سروده مرحوم یداللهی بود را با نوازندگی پیانو «حریر شریعتزاده» اجرا کرد.
این خواننده همچنین گفت:«فقط یک نکته میخواهم بگویم. آن هم اینکه من هفتاد هشتاد درصد شهرتم را مدیون اشعار افشین یداللهی هستم.» این نکته جالب سالار عقیلی تشویقهای حاضرین را به دنبال داشت.
اولین بخش از اهدای جوایز به قسمت یک خاطره از فردا اختصاص داشت.
هیئت انتخابی
هیئت انتخابی متشکل از هیئت اجرایی خانه ترانه و خانمها هما سعادت و رویا دیژن از بین بیش از دو هزار اثر رسیده به دبیرخانه جایزه و 450 ترانهسرا، 36 ترانه را به هیئت محترم داوران تقدیم کردند که آنها پس از جلسات جمعبندی به این شش اسم رسیدند.»
هئیت داوران
ابراهیم اسماعیلی اراضی، حسین غیاثی، حمیدرضا صمدی و استاد محمدعلی بهمنی به عنوان هئیت داوران این بخش روی صحنه حاضر شدند.
ترانههای عاشقانه
ترانههای برگزیده
بعد از اتمام اهدای جوایز با حضور «علیرضا رئیسدانا»، مدیر انتشارات نگاه، از طرح جلد کتاب یه خاطره از فردا که شامل ترانههای برگزیده شرکتکنندگان این بخش بود رونمایی شد. براساس اعلام حسن علیشیری قرار است این کتاب به زودی منتشر شود.
احسان خواجهامیری
«احسان خواجهامیری» خوانندهای است که سابقه دهها همکاری موفق با زندهیاد یداللهی را در کارنامه دارد و در بخش بعدی برنامه روی صحنه حاضر شد و گفت:«دیر به مجموعه خانه ترانه آمدم و ببخشید.
افشین یداللهی و علاقه اش به خانه ترانه
افشین یداللهی بیشترین جایی که دوست داشت خانه ترانه بود و زحمات زیادی کشید که امروز این اتفاق رخ دهد.» این خواننده صحبتهایش را با غزل معروف «هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق» به پایان رساند و آواز زیبایی را روی این شعر خواند.
اما بخش بعدی این برنامه یک خاطره از امروز و معرفی برگزیدگان این قسمت بود که با توضیحات حسن علیشیری و حضور هیئت داوران روی صحنه آغاز شد.
بیانیه هیئت داوران
استاد بهمنی، بابک چمنآرا و حمیدرضا صمدی اعضای هیئت داوران بودند که در سالن حضور داشتند و فردین خلعتبری و بهروز صفاریان موفق به حضور در برنامه نشدند. بابک چمنآرا پیش از آغاز اهدای جوایز بیانیه هیئت داوران درباره جزئیات و نحوه انتخاب آثار را قرائت کرد.
بهترین ترانه
در بخش بهترین ترانه تیتراژ یغما گلرویی با مجموعه ترانههایی که برای فیلم قاتل اهلی سروده بود توانست تیتراژ فیلمسینمایی چهارراه استانبول با صدای علیرضا قربانی و ترانه مسعود کلانتری، قطعه همقطار که تیتراژ فصل دوم سریال لیسانسهها 2 اثر گروه پالت و با ترانه امید نعمتی بود، تیتراژ سریال عاشقانه با صدای فریدون آسرایی و فرزاد فرزین و ترانه مونا برزویی، قطعه کاش ندیده بودمت با صدای محسن چاوشی و ترانه حسین صفا و ترانه کلنل با صدای سالار عقیلی و ترانه افشین مقدم را پشت سر بگذارد. البته یغما گلرویی در سالن حضور نداشت و اشکان دباغ جایزهاش را دریافت کرد.
بهترین ترانهساز
در بخش بهترین ترانهساز سال تندیس و دیپلم افتخار به رستاک حلاج اختصاص یافت.
رستاک حلاج
امشب بسیار خوشحال هستم که این لوح را از محفلی دریافت میکنم که در آن بسیار آموختم. امشب جای صاحبخانهای خالی است که انسجام و دوام این خانه به خاطر حضور او بود.»
تندیس بهترین خواننده سال
علیرضا عصار هم خوانندهای بود که تندیس بهترین خواننده سال از نظر انتخاب ترانه را کسب کرد.
نامزدها
پویا نیکپور به نمایندگی از این خواننده جایزه علیرضا عصار را دریافت کرد.
بهترین ترانه سال
در بخش بهترین ترانه سال ترانه ترن سروده رسول یونان و با صدای امید نعمتی، ترانه شب سروده مونا برزویی و با صدای آرمان گرشاسبی، ترانه وطنم سروده حسین غیاثی و با صدای حجت اشرفزاده، ترانه لالایی سروده افشین مقدم و با صدای علی زندوکیلی و ترانه نوجوونی سروده افشین مقدم و با صدای علیرضا عصار در میان نامزدها حضور داشتند.
تندیس بهترین ترانه سال
امیدوارم شخصیت حقوقی و مستقل خانه ترانه به زودی ثبت شود.»
نهایتاً جایزه بهترین ترانهسرای سال
نهایتاً جایزه بهترین ترانهسرای سال به مونا برزویی اختصاص پیدا کرد و در این بخش با میثم یوسفی، حسین غیاثی، افشین مقدم و حسین صفا در رقابت بود.
جوایز ویژه
رضا یزدانی
من سعادت خواندن کاری از افشین یداللهی را نداشتم ولی این باعث نمیشود که عاشق افشین یداللهی و ترانه و کلامش نباشم.»
بابک زرین هم دیگر جایزه ویژه این بخش را کسب کرد.
این آهنگساز و تنظیمکننده در توضیحاتی عنوان کرد:«خاطرات زیاد من با افشین همیشه جلوی چشمانم هست.
دوستان زیادی امروز جایزه گرفتند و به آنها تبریک میگویم چون میدانم که همه تلاش کردند تا اتفاقات جدید برای موسیقی رخ دهد.»
اجرای زنده رضا یزدانی
بعد از این قسمت نوبت به اجرای زنده رضا یزدانی و گروهش رسید که او سه قطعه را برای حضار خواند. نهایتاً هم برنامه با بخش یک خاطره از دیروز به پایان رسید که در این قسمت از سه استاد ترانه یعنی سعید دبیری، اکبر آزاد و محمدعلی شیرازی تقدیر به عمل آمد.