زندگی نامه استاد جلیل شهناز

استاد جلیل شهناز

زندگی نامه استاد جلیل شهناز، یکی از بزرگان هنر موسیقی برای افرادی که سعی دارند در این عرصه به موفقیت های بزرگی دست یابند می تواند بهترین سرمشق باشد در این مقاله سعی بر آن داریم شما را با سرگذشت این استاد بزرگ آشنا سازیم.

بزرگان موسیقی بسیاری با فعالیت های خود در هنر موسیقی ایران نقش آفرینی کرده اند که در این میان می توان گفت ایشان از بهترین های آنها می باشد که با فعالیت های درخشان خود در عرصه موسیقی ایران به وضوح می درخشد و کمتر افرادی را می توان یافت که این شخصیت بزرگ موسیقی را نشناسند. استاد جلیل شهناز در سال 1300 در شهر زیبای اصفهان چشم به جهان گشوده است و می توان گفت اکثر اعضای این استاد با هنر موسیقی آشنا می باشند و هر یک در رشته های مختلف چون سنتور، تار، سه تار و کمانچه به سمت های بزرگی دست یافته و در مقام استادی به فعالیت مشغول می باشند.

زندگی نامه استاد جلیل شهناز برای بسیاری از طرفداران و علاقه مندان این استاد بزرگ جای تحسین داشته و علاقه مندان پیروی از راه و رسم وی در این عرصه مشتاق مطالعه و شنیدن زندگی نامه استاد جلیل شهناز می باشند که در این خصوص می توان گفت شهناز از همان کودکی به موسیقی و نواختن تار علاقه پیدا کرد و در نزد عبدالحسین شهنازی و برادر بزرگتر از خویش به آموختن این هنر بزرگ پرداخت.

تلاش و پشتکار وی در حدی بود که توانست در همان سنین جوانی از نوازندگان محبوب و خوب شهر خویش شناخته شود. به گونه ای که در کتاب موسیقی دانان ایرانی امده است: شهناز نوازندگی در رادیو اصفهان را از سال 1328 تا 1336 شروع و ادامه داد و با دعوت سازمان رادیو تهران به فعالیت های خود در برنامه های گوناگون چون ارکستر حسین یاحقی، برنامه گلها و غیره در شهر تهران مشغول شد.

زندگی نامه استاد جلیل شهناز

زندگی نامه استاد جلیل شهناز

فعالیت های هنری استاد شهناز، زندگی نامه استاد جلیل شهناز

استاد شهناز در طول زندگی خویش با هنرمندان بسیار بزرگ کشورمان چون پرویز یاحقی، محمدرضا شجریان، همایون خرم، منصور صارمی، محمد موسوی، حسین خواجه امیری و ادیب خوانساری همکاری داشته است. فعالیت های بزرگ، آثار بی نظیر و نفیس در زندگی نامه استاد جلیل شهناز به زیبایی جای خشک کرده اند که نشان از موفقیت های وی در این زمینه می باشد. استاد شهناز در سال 1383 به عنوان چهره ماندگار هنر و موسیقی در ایران برگزیده شد و در 27 تیرماه همان سال با دریافت مدرک درجه یک هنری معادل مدرک دکترا در عرصه موسیقی ایران به شهرت جهانی رسید. با مشاهده زندگی نامه استاد جلیل شهناز می توان گفت وی در سال 1387 گروهی که به همکاری شهناز و محمدرضا شجریان به فعالیت مشغول بودند به افتخار این استاد بزرگ ایرانی به گروه شهناز نامیده شد. از دیگر فعالیت های هنری وی می توان به برگزاری کنسرت های بسیار در شهرها و کشورهای مختلفی از جهان به همراه حسین کسائی و تاج اصفهانی اشاره نمود.

  زندگینامه داریوش رفیعی

تشکیل گروه اساتید موسیقی ایران

در مرور زندگی نامه استاد جلیل شهناز می توان به تشکیل گروه اساتید موسیقی ایران با حضور استاد شهناز اشاره کرد وی در دهه 60 تقویم شمسی به همراه برخی از بزرگان موسیقی ایران چون محمد اسماعیلی، سید محمد موسوی، فرامرز پایور و علی اصغر بهاری که هریک در نواختن انواع سازهایی نظیر نی، سنتور، تنبک و کمانچه مطرح بودند اقدام به تاسیس و تشکیل گروهی به نام گروه اساتید موسیقی ایران کرد و با این گروه حرفه ای و بی نظیر کنسرت های بسیار در شهرهای کشورهای مختلف اجرا نمود که ای امر بر معروفیت استاد شهناز افزود طرفداران این هنرمند اصیل در مطالعه زندگی نامه استاد جلیل شهناز می توانند از معروف ترین آثار حاصل این گروه بزرگ موسیقی ایران آشنا شده و گام بزرگی در این هنر اصیل ایرانی برداشته باشند آوای دلنشین استاد شهران ناظری از جمله بهترین اثر این گروه می باشد. شوق استاد جلیل شهناز برای یادگیری نواختن انواع سازها و موسیقی سنتی ایران از سنین کودکی و نوجوانی نشان از موفقیت های بزرگ وی در آینده بسیار نزدیک بود که در کوتاه ترین مدت زمان توانست برای خود نام و شهرتی دست و پا کرده و در عرصه موسیقی از مطرح ترین اساتید شناخته شود.

آثار استاد جلیل شهناز

استاد جلیل شهناز فردی می باشد که محمدرضا شجریان بعد از مرگ وی می گوید:

با احترام به تمامی نوازندگان تار، با مرگ استاد شهناز دفتر تار ایران می بایست بسته گردد.

با توجه به این توصیف از زبان استاد شجریان می توان پی برد که وی چه شخصیت بزرگی داشته و در عرصه نوازندگی و موسیقی ایران چه نقشی داشته است شجریان در گفته های خود می افزاید استاد شهناز مانند حافظ و لسان الغیب، تکرار نشدنی می باشد. آثار وی از مهم ترین بخش های زندگی نامه استاد جلیل شهناز می باشد که در ادامه به برخی از آثار این استاد معروف خواهیم پرداخت:

  حسین علیزاده از گذشته تا به امروز

–          کتاب گاهای جاویدان، پانزده قطعه برای تار و سه تار

–          غم زده، همایون خرم، جلیل شهناز و امیرناصر افتتاح

–          تار و ترمه

–          انتظار دل، خلوت گزیده با صدای استاد محمد رضا شجریان

–          سکوت با صدای ایرج بسطامی

–          نرگس مست با صدای استاد حسام الدین سراج

–          عشق و زندگی

–          شور و زندگی

–           آلبوم عطر افشان

وداع با استاد بزرگ موسیقی ایران

زندگی استاد جلیل شهناز در سال 1392، 27 خرداد ماه پایان یافت و در اثر مرگ طبیعی به علت کهولت سن در بیمارستان آراد پایتخت چشم از جهان بست و به دیار فانی شتافت. پیکر استاد شهناز پس از برگزار مراسمی باشگوه و بدرقه ای بی نظیر در قطعه هنرمندان ایرانی در بهشت زهرا دفن شد. این چهره ماندگار با داشتن آثار بی نظیر و فعالیت های درخشان خود توانست موفقیت های پی در پی در این عرصه کسب کند و می توان گفت امروز زندگی نامه استاد جلیل شهناز به عنوان الگوی بسیاری از جوانان علاقه مند ایرانی سرمشق قرار بگیرد.

وداع با استاد شهناز

وداع با استاد شهناز

نوشتهٔ پیشین
کیهان کلهر مرد سال موسیقی شد!!
نوشتهٔ بعدی
آیین نکوداشت صدمین سالروز تولد استاد علی تجویدی

مطالب مرتبط

پدرام درخشانی

اولین کنسرت تک‌نوازی پدرام درخشانی برگزار شد

کنسرت

شروع تور کنسرت های تابستان ۹۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست