نظرات رضاکولغانی درباره همکاری با هومن سیدی در فیلم (مغزهای کوچک زنگ زده)

مغزهای کوچک زنگ زده

رضا کلغانی خواننده تیتراژ فیلم مغزهای کوچک زنگ زده میگوید:

هومن سیدی نمیتواند در فیلم هایش به راحتی ازموسیقی بگذرد.

فیلم مغزهای کوچک زنگ زده کاری جدید از هومن سیدی است که خوانندگی تیتراژ آن با رضا کولغانی ,آهنگسازی بامداد افشارو ترانه احسان گودرزی است که از چهارم مهر ماه به اکران عمومی در آمده است.

رضا کولغانی درباره دومین همکاری خود با هومن سیدی می‌گوید: «پیش از این برای فیلم «خشم و هیاهو» یک تجربه با هومن سیدی داشتم که شاعر آن کار محمود طلوعی بود. برای همین هم او از همان ابتدا فیلم‌نامه را داد تا بخوانم و خواست موسیقی را به سمتی ببریم که به شخصیت نوید محمدزاده در فیلم (شاهین) نزدیک باشد و حال و هوای زندگی آن قشر از آدم‌های جامعه را در بر بگیرد.

ما هم موسیقی و کلام را که سروده احسان گودرزی بود، به همان سمت و سو بردیم. تمام اتفاق‌هایی که به لحاظ روایت موسیقی در فیلم افتاده، در تیتراژ آخر هم لحاظ شده و به این ترتیب اثری خلق شده که علاقه عجیبی به آن دارم.»

 

سخنان رضا کولغانی درباره نگاه و تجربه هومن سیدی

رضا کولغانی درباره نگاه وتجربه  هومن سیدی نسبت به موسیقی می‌گوید: «هومن سیدی شناخت بسیار خوب و درستی نسبت به موسیقی دارد و به همین دلیل هم در کارش موفق است. شنیدن موسیقی خوب و درکِ تفاوت آن با دیگر موسیقی‌ها، تأثیر بسیاری دارد و به همین دلیل هم نمی‌تواند به راحتی از موسیقی در فیلم‌هایش بگذرد. برای من همکاری بسیار دلچسبی بود و از کار کردن با هومن و تیم خوبش کاملاً رضایت دارم و پیامدهای عالی برای خود من داشته است.

  حمید هیراد و اتفاقی جالب در فضای مجازی و اولین تجربه تیتراژخوانی او

این خواننده  به واسطه حضورش در گروه «داماهی» بیشتر سمت و سوی موسیقی آکوستیک رفته، در این فیلم فضاهای الکترونیک را هم تجربه کرده که درباره این اتفاق می‌گوید: «من پیش از این، تجربه خیلی جدی در موسیقی الکترونیک نداشته‌ام و خوشحالم که برای اولین‌بار با یک تیم درست و حسابی این کار را انجام دادم.

البته کارهای هم با علی پناهی کرده‌ام که آنها هم جذاب بودند. بامداد در کارش و همچنین موزیک الکترونیک ایران، برای خودش امضا دارد و مسیر درستی را هم در حال پیمودن است؛ یک فضای بسیار مدرن و در کنارش استفاده از موسیقی‌های فولک و لحن‌های سنتی که شناخت درستی از آن‌ها دارد و می‌توانید آن را در کارهای مشترکش با اصغر پیران هم بشنوید.»

 

نقش مهم و تاثیرگذارموسیقی در این فیلم

او درباره نقش مهم و تاثیرگذارموسیقی در این فیلم می‌گوید: «به موزیک بامداد می‌توان به عنوان بخشی از این فیلم نگاه کرد که تأثیر زیادی روی آن داشته و درواقع موسیقی جنبه حرکتی عجیبی در این فیلم دارد. بامداد زحمت زیادی برای این موزیک کشیده و موسیقی‌اش همانند فضای فیلم، یک فضای کولی و وحشی مدرن دارد.

من لحن موزیک تیتراژ را با شعر احسان (گودرزی) ساختم و با چند لاین گیتاری که ابراهیم علوی زده بود، برای بامداد فرستادم و او هم کار را در بهترین حالت ممکن تحویل داد. در واقع می‌توانم بگویم که همه چیز در این فیلم کنار هم چفت شده، از موزیک، تا فیلم‌نامه و کارگردانی؛ من خودم خیلی نسبت به آن امیدوارم.»

 

نظر بامدادافشار درباره موسقی فیلم مغزهای کوچک زنگ زده:

کلام و نوای چوپان‌ها، به نوعی تم اصلی موسیقی فیلم شد

بامداد افشار (آهنگساز و مدرس موسیقی) که قبل از این هم پرفورمنس «شهر-بازی» را در تماشاخانه پالیز روی صحنه برده بود، از آوای چوپان‌های بخشی از مناطق شمالی ایران برای تم اصلی موسیقی فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» استفاده کرده و می‌گوید: «نمی‌خواستیم موسیقی به لحاظ رنگ و سازبندی، شبیه منطقه جغرافیایی خاصی باشد اما برای این‌که مخاطب بتواند با فضای موسیقی ایرانی هم آشنا شود، تصمیم گرفتیم جنس افکت‌ها را جوری انتخاب کنیم تا برای مخاطب چنین امکانی پیش بیاید. به همین دلیل پیش از ساخت موسیقی، سفر چند روزه‌ای به شمال داشتم. در این سفر، آوای چوپان‌هایی را شنیدم و آن‌قدر برایم جذاب بودند که آنها را ضبط و از کلام و نوای آنها، برای بخش افکتیو موسیقی فیلم استفاده کردم و این کلام‌های افکتیو، به نوعی تم اصلی موسیقی فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» شد.

  مدیر جشنواره موسیقی فجر از حاشیه‌های تازه‌ترین دوره این جشنواره می‌گوید

 

موفقیت های مغزهای کوچک زنگ زده

مغزهای کوچک زنگ زده  که موفقیعت های بسیاری در سی وششمین جشواره فجر بدست آورده است دومین تجربه بامداد افشار و هومن سیدی است که پیش از این هم در ساخت موسیقی فیلم سینمایی «اعترافات ذهن خطرناک من» با این کارگردان همراه بوده است. موسیقی نمایش‌هایی چون «ویتسک»، «از پا نیفتاده»، «عجایب المخلوقات»، «باغبان مرگ»، «صد در صد » و… نمونه‌های دیگری از فعالیت‌های این آهنگساز است.

پایه و اصول اصلی آثار بامداد افشار، موسیقی الکترونیک است اما او این‌بار تلاش متفاوتی کرده تا هم‌ جهت با محتوای فیلم‌نامه، به حوزه سازهای آکوستیک هم وارد شود. می‌گوید برای ساخت این اثر،  نگاهی هم به موسیقی فیلم «بابل» به آهنگسازی «گوستاوو سانتائولایا» داشته و ترکیب‌بندی سازی آن هم عمدتاً مبتنی بر سازهای هم‌خانواده گیتار بوده است.

بامداد افشار،بیشتردر آثارش با اصغر پیران به عنوان خواننده همکاری می‌کند و همکاری با رضا کولغانی به عنوان خواننده تیتراژ را با توجه به بازخوردهایی که از مخاطبان گرفته، تجربه جالب و پر ارزشی می‌داند که از سوی کارگردان فیلم پیشنهاد شده است.

 

مغزهای کوچک زنگ زده

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
زندگی نامه زنده یاد همایون خرم
نوشتهٔ بعدی
ورژن جدیدی از «احسان خواجه‌امیری» را ارائه میدهیم

مطالب مرتبط

رقابت

رقابت داغ قدیمی‌ها و جدیدهای پاپ موسیقی ایران

علیرضا قربانی

زندگینامه علیرضا قربانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست